sâmbătă, 25 decembrie 2010

OPREA CONTINUA ALERGAREA


   DOMNUL MINISTRU OPREA RECIDIVEAZA, IL REEVALUEAZA CINEVA ???
                                                                        
         Ministrul Apararii, Domnul Gabriel Oprea a reusit sa-si exprime din nou atasamentul fata de cei in fara carora a jurat sa  le respecte traditiile si drepturile. Acuma 2 luni a interzis membrilor Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate(SCMD)  sa isi mai desfasoare activitati in sediile Cercurilor Militare din intreaga tara, incalcand astfel Legea 80/1995 care spune la  
ART. 26
(1) Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in rezerva si in retragere, pensionari militari, au dreptul gratuit la asistenta medicala si medicamente in conditiile art. 23 alin. 1 lit. 2 a)
 si au acces la cercurile militare, casele de odihna, sanatoriile, caminele de garnizoana si alte amenajari recreative sau sportive, beneficiind de inlesniri stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale.”
    
          Desi exista aceasta prevedere legala, reprezentantii SCMD  nu isi mai pot desfasura activitatile in sediile Cercurilor Militare. Domnul Oprea stie de ce.


            Pe data de 01.12.2010 oficialitatile au incercat sa impiedice la Craiova depunerea de coroane  de catre membrii sindicatului Cadrelor Militare Disponibiliate, alaturi de celelalte  organizatii si oficialitati civile si militare. Dupa insistente si explicatii, Prefectura a ingaduit  acest fapt dar discriminatoriu. Amanunte in articolul  http://www.stiri.com.ro/stire-490/de-ziua-nationala-a-romaniei-romanii-nu-sunt-egali.html .

ca domnul Ministru Oprea  a reusit sa isi bata propriile recorduri. Daca  pana acuma a avut ce a avut cu o parte din asociatiile militarilor in rezerva, si anume cei care nu il au pus ca presedinte de onoare si nu ii ridica osanale, de data aceasta a reusit sa isi exprime “profundul respect” si fata de martirii Revolutiei din Decembrie 1989, si de familiile acestora interzicandu-le celor din urma  accesul in unitatile militare pentru a-si comemora si manifesta dragostea si respectul pentru copii, fratii sotii, care si-au dat viata pentru ca domnul Oprea sa poata ajunge ministru. Acest lucru s-a intamplat ieri, in Bucuresti, la Comandamentul Trupelor de Uscat, de pe Şoseaua Antiaeriană. Daca este un fapt general, este grav, daca este izolat si se datoreaza prezentei membrilor SCMD  este o discriminare dar nu mai putin grava. 

            Ramai mut in fata unui asemenea gest, in fata profanarii memoriei eroilor militari de catre insusi Ministrul Apararii Nationale. Daca membrii familiilor celor secerati de gloante dusmane in perioada Revolutiei din Decembrie 1989 sunt nevoiti sad ea coroanele peste gard pentru a fid use de alti militari la locul unde este monumental copiilor lor, la ce ne mai putem astepta ? Ce spune domnul Ministru ? Orice comentariu este de prisos. Remarc tonul discret si demn al purtatorului de cuvant al SCMD  care a refuzat, din respect fata de eroii martiri sa faca comentarii de moment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating