duminică, 26 iunie 2011

BEŢIA PUTERII ŞI LEPĂDAREA DE SATANA


Continua alergarea pisicii. Tot mai multă lume urmărește pista Regele Mihai și tot mai puțini sunt interesați ce se întâmplă cu Harcom ( Harghita Covasna Mures). Se pare ca obiectivul a fost atins. Presa , intelectualitatea opoziția, toată lumea s-a aruncat după piatra aruncată în fântână de Băsescu. Mamăăăăăăăăăăăăăăăăăăă, ce de cercuri. Sunt cerute păreri de la istorici, unii aleg ocazia să se lepede de Satana, după ce o perioadă au jonglat cu alcoolul puterii și la propriu și la figurat. Până și domnul Vladimir Tismăneanu, tatăl condamnării comunismului la comandă Băsistă, forțat de insistența presei se simte nevoit să blameze forma, dar nu conținutul declarației domnului Băsescu.
Domnul Cristoiu la rândul său se simte obligat așa din conștiință profesională să declare că nu a fost nimic premeditat în discuția respectivă, de parcă l-ar fi acuzat cineva. Din acest punct de vedere , precizarea domniei sale este cel puțin curioasă.
Domnul Cărtărescu, alt simpatizant al marinelului se confesează duios, regretând gafa prezidențială pe care o găsește  nepotrivită. Domnul Cărtărescu e supărat de răbufnirea prezidențială, de faptul că a scos porumbelul, nu de faptul că președintele gândește așa. Ca și domnul Tismăneanu, se simte forțat de împrejurări să se delimiteze intr-un fel de declarație ca să se păstreze în trendul societății, dar nu poate să spună mai mult, ca să nu îl supere pe șefu. Cu alte cuvinte și  cu ….sufletul în Rai. Că așa-i românul.
Să mai adăugăm aici alți ”iluștri ” care au cochetat cu puterea, după care, nemaisuportând  grosolănia celui ce ”împinge” copii, ia telefoanele ”țigăncilor împuțite”, persiflează ”păsăricile”, s-au retras sunt sigur nu fără părere de rău după ce gustaseră din nectarul Zeilor? Nu e cazul. Nu e cazul pentru ca oricum faptul că s-au lepădat de Satana, nu le micșorează vina de  a fi lucrat cot la cot cu el dându-i girul lor de ”sfinți”.Va urma un alt val de lepădători , mai ales că uite, Curtea Constituțională a dat tonul, respingând Constituția lui Băsescu, e  adevărat, parțial, dar a făcut-o. Da domnilor, a făcut-o, dar ia vedeți CE ANUME A RESPINS? Nu cumva  punctele  în ce aveau nește interese personale? Așadar nu împotrivirea față de Băsescu sau conștiința i-a animat ci grija față de sufletele, averile și situația lor, deci un principiu  pe care și Băsescu îl înțelege și respectă.
Așadar, mare atenție, Băsescu nu e căzut, nici măcar lovit, și chiar dacă ar fi, atunci ar mușca și mai rău.
Nici proaspăta decizie a UDMR de a amâna regionalizarea nu poate fi considerată o înfrângere, deși personal cred că suferă enorm. Decizia ne arată clar că UDMR-ul și Băsescu au un punct comun la care nu renunță nici unul nici altul: BEȚIA PUTERII. Băsescu o dorește, UDMR-ul o adoră. Cât va ține acest mariaj?Greu de spus. Pentru Băsescu regionalizarea era necesară ACUM. Altfel adio putere la viitoarele alegeri. Maghiarii însă își pot permite să  aștepte. Pentru ei oricum va veni momentul de glorie, indiferent cine va câștiga alegerile. Ei sunt conștienți ca USL nu va rezista mult timp după alegeri și că indiferent ce ar fi toate partidele au nevoie de ei pentru formarea unei majorități precare sau covârșitoare. De aceea, își pot permite să aștepte.

              Ce va face Băsescu? Greu de spus. Va încerca să forțeze mâna? Va juca la cacealma ? Va     aștepta o carte mai bună? Nu prea mai are mult timp. Poate va încerca un act disperat. Timpul îl presează. Nu își poate permite să lase impresia că e lovit. Dacă apropiații îl văd fie și cu grumazul plecat, a zburat puiul cu ața, să te ții lepădări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating