joi, 23 iunie 2011

PALMA SI PUMNUL

La prima vedere ai spune ca Băsescu a innebunit, că nu mai realizează ce face, că este inconştient  şi  îşi pune singur laţul de gât. Niciodată nu a dat atâtea declaraţii care mai de care mai abracadabrantă, care mai de care mai incendiară, care mai de care mai periculoasă. Ai spune că a intrat în anul ăla ultim şi vrea să facă totul ca să plece cu simţul datoriei împlinite.
        Nu e adevărat  nici că e inconştient, nici că îşi pune laţul de gât, nici că nu ştie ce face. Totul este făcut calculat şi urmează un plan diabolic.
Domnul  Băsescu vrea să ramână în şa acuma şi în 2012. Acesta  este scopul a tot ceea ce face. Regionalizarea, modificarea Constituţiei, atacul la adresa lui Mihai, mâine poimâine modificarea legii electorale, introducerea votului electronic, toate au un punct comun: RĂMÂNEREA LA PUTERE. Pentru  a-şi atinge scopul este gata să se împrietenească cu oricine , să dea oricui oricât, să dea în ultima instanţă două judeţe UDMR-ului, să facă compromisuri cu oricine. Nu contează ce se va întâmpla cu românii, cu România, el sa rămână la putere. Convins fiind că în mod normal nici el nici partidul său nu mai au nici o şansă, este gata să dea lovitură după lovitură, să schimbe legi, să schimbe Constituţia, să schimbe hotărâri judecătoreşti, să dea cu flit deciziilor  Curţii Constituţionale totul pentru a-şi atinge scopul. Nu m-ar mira să dea o lege prin care să se stipuleze că alegerile vor fi căştigate de partidul cu cele mai putine voturi. Chiar nu m-ar mira. Este incredibil să vii tu ca preşedinte, garantul respectării  legii şi să spui că vei cere parlamentului să nu ţină cont de recomandarea sau decizia Curţii Constituţionale cea pe care ai invocat-o şi manipulat-o de fiecare dată pentru a da decizii în favoarea ta. Când i-a convenit, a cerut parlamentarilor, opoziţiei, românilor să respecte decizia acestui for, instanţa supremă cum o definea. Acuma, când decizia acesteia nu il mai aranjează . dintr-o data aceasta este consultativă, nu mai trebuie respectată ad literam.


 Ce rost are declaraţia impotriva lui Mihai ? O ieşire paranoică, gratuită, necalculată, provocată de căldura ultimelor zile ? Nicidecum . Este vorba de ceva calculat. Ştiţi care este cea mai buna metodă de a scapa de un caine fioros care vine spre tine cu gura deschisă , gata să te facă praf ? Fuga ? Nu! Daca eşti cu mâinile goale şi nu ai cu ce te apăra, stai calm şi când a cascat gura să te muşte, bagă-i pumnul pe gât. Asta face Băsescu acuma . Dă presei şi opozitiei subiecte peste subiecte, le umple gura, şi vor începe sa scuipe , se vor repezi să înghită dar nu vor putea mesteca, pentru ca au gura
prea plină. Vor fi atât de năuciţi încât nu vor şti până la urmă ce vrea Băsescu, care este direcţia principală, la ce ar fi dispus să renunţe, şi vor privi dezorientaţi, că şi câinele care s-a trezit cu mana pe gat. Va încerca să scape de ea şi nu va mai ataca pentru că a văzut că nu e bună.
Pe de alta parte, va crea impresia că şi-a făcut prea mulţi duşmani şi fiecare va crede că ceilalţi ii vor da lovitura de graţie. Şi asta e numai începutul. Va mai scoate la vedere niţte subiecte nu atât pentru a convinge pe cineva , că ştie că nu mai poate prosti pe nimeni, ci pentru a-şi justifica acţiunile nu atât în faţa românilor, cât în faţa externilor. Ambasadorul SUA a muşcat nada, ii suna frumos intentia domnului preşedinte. Numai în mintea unor încuiaţi regionalizarea este sinonimă cu descentralizarea, dar dacă mai adaugi la ea şi lupta împotriva baronilor locali şi reducerea cheltuielile cu consiliile judeţene şi aparatul de stat, parcă sună rotund . Declară domnul Băsescu cum că Statul a devenit o piedică în calea dezvoltării Romăniei, dar uită că la ora actual statul înseamnă BĂSESCU. El se substituie şi  executivului şi  legislativului  şi juridicului . Prin prisma acestei realităţi sunt nevoit să îi dau dreptate. Oricum, domnul pre;edinte dovedeşte că ştie să folosească şi  palma şi pumnul.

2 comentarii:

  1. desi multi istorici pe la curtea SOV zbiara, in frunte cu opozitia, Train Basescu are dreptate. Regele Mihai a tradat

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am pus in discutie acest aspect. Parerea mea personala, la cat cunosc eu si la modul in care vad eu lucruruile, este ca ai dreptate. In primul rand l-a tradat pe Antonescu.Fie si numai pentru atata , tot isi merita calificativul de regele tradator. Nu comentez mai mult . Personal nu imi place, dar asta este altceva.

    RăspundețiȘtergere

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating