vineri, 15 iulie 2011

DIP cotizează la PDL

DAVAI COTIZATIA

In România nu ai timp sa respiri. Chit ca nu te lasă nici căldura dar nici presa , sau .. societatea. Nu apuci sa rumegi bine un subiect de presă, că ţi se bagă pe gat altul. Mihai, ruşii, americanii,  bacalaureatul, Bute, Borbely, acuma Doru Ioan Popescu.Toată presa se dă de ceasul morţii acuma să explice drama şi situaţia în care se află săracul om , persecutat politic. Şi toate comentariile se învârt în jurul subiectului. Dar nici unul nu pune punctual pe I .
În primul rând, ca şi in cazul Borbely, hai să vedem despre ce e vorba în propoziţie. Care este acuzaţia  şi în baza cărei legi este învinuit? Apoi să vedem ce spune legea pe acest segment şi care sunt măsurile legale care pot fi luate.
Păi nu stiu. Nu am văzut nici o referire in presă la articolele de lege în baza cărora este incriminat. Aş fi şi eu curios să văd ce spune legea, care sunt faptele dovedite şi care sunt masurile prevăzute de lege.
Nu am de unde . Am căutat pe site-ul ICCJ nr de dosar apărut în presă şi nu am dat de el. Despre lege, ce sa caut că nu ştiu în baza cărei legi a fost judecat.
      Si atunci ce comentăm ? Ca şi în cazul Borbely, ca şi în alte cazuri, comentam discuţii, şuşanele, ca la Capatos.   Eu vreau să ştiu clar ce lege a încălcat, care este încadrarea juridică a faptei şi ce a hotărât judecătorul. Abia după aia pot discuta despre încadrarea faptei, despre corectitudinea judecătorilor, despre justeţea sentinţei. Altfel vorbim discuţii. Iar amenda , sau ce o fi ea de 1 milion de lei sau Euro, sau confiscarea  averii de 4 milioane , mi se par de fapt cotizatii la pusculiţa partidului, sau aranjamente pe care legea le face cu infractorii, pentru a-i lăsa în libertate. Pâmnă la urmă se vor târgui, se vor găsi oarece vicii de procedură, se vor mai găsi nişte chitanţe şi se va stbili o sumă la care vor conveni si acuzat şi reclamant şi uite aşa DIP va deveni  cotizant sau sponsor PDL cu acte în regulă. Ca şi în cazul Borbely, adevărul e mai puţin important, gravitatea sau fapta în sine nu deranjează şi nu interesează pe nimeni, important este mesajul: Nu te pune cu mine, că te fac “să traieşti bine”. Davai ceas , davai cotizaţia şi paşli!
Şi mai e un aspect despre care presa se face că vorbeşte. Acest proces a început prin 2006, şi-a schimbat faţa, locul, judecătorii, probabil avocaţii, încadrarea, acuzaţiile probabil va schimba şi ţara. Au trecut 5 ani, un cincinal ceauşist şi nici acum nu este finalizat. Păi cam câte cincinale îi  trebuie justiţiei sau celor ce o manevrează, să finalizeze un caz de ilicit ? Cum luptăm cu corupţia şi cam când vom condamna toţi hoţii din România, dacă pentru dovedirea unui singur caz ne trebuie 5 ani ?
Domnilor din justiţie, ori sunteţi incapabili, ori corupţi, ori subordonaţi politic, ori mergeţi pe toate variantele?
Răspunde cineva  la această întrebare ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating