luni, 23 aprilie 2012

Helen Van der Băse

Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia. Unde nu-i cap, vai de picioare.
Sunt două  proverbe  pe care Casa Băsescu nu le ştie. Că domnul Băsescu, caracter visceral, coleric, răzbunător, neispirat,  amestecă reprezentarea ţării cu pasiunile personale  şi trăirile intime, se ştie încă de pe vremea când Sarkozy îi întorcea spatele iar Berlusconi îi făcea un semn internaţional cu degetul la tâmplă. Cum umilinţa la care s-a supus şi a supus întreaga ţară nu i-a ajuns, a mers mai departe. Atins în amorul propriu de Olanda care nu a fost de acord cu acordarea vizei Shengen pentru cetăţenii lui Băsescu, acesta a considerat necesar să se comporte ca la piaţă şi a recomandat cumpărătorilor români să nu mai cumpere legume olandeze, pentru că aşa vrea el.
Dumnezeu însă este sus şi vede şi după ce a rupt pantofii domnului Franks la agapele PDL, convingând FMI că Jeffry nu mai reprezintă interesele FMI în România ci interesele PDL în FMI, a făcut cum a făcut şi i-a scos iarăşi în faţă domnului Băsescu un olandez. Se spune prin piaţă că înlocuitorul indianului Talpă Ruptă este un olandez. Să vedem pe 25 dacă ştirea se confirmă.
Dar pentru că nu ajunge un par la un car de oale, clanul Băsescu dă iară cu băţul în baltă, de data asta prin fata succesurilor. Neavând ce face prin parlamentul European,Helen Van der Băse  domnişoara care recomandă românilor consumul de etnobotanice şi scaunele electrice, confundă şi ea politica externă cu afacerile de familie şi se leagă de porturile Olandeze unde,  incredibil, un vas cu ţigări de contrabandă a staţionat 4 zile în portul  Rotterdam fără să ştie nimeni. Şi conchide dânsa, “aşa ceva ar fi fost imposibil în portul Constanţa”. Aferim ! Că mare dreptate are . În Constanţa nici un vas cu marfă de contrabandă nu este lăsat să aştepte atâta, fie că e vorba de armament,  fie de  ţigări. Cum apare unul, cum i se dă prioritate, este preluat de cei în drept , descărcat, marfa preluată şi vasul dispare fără nici o urmă. Avem doar atâta experienţă în domeniu încă de pe vremea ţapului. Deci pe undeva  mica Elenă avea dreptate. Nu se poate atâta lipsă de interes din partea statului Olandez faţă de ţigările de contrabandă dar şi lipsă de respect faţă de contrabandişti. Să le fie ruşine! Acuma mă întreb dacă vaporul acela care a întârziat 4 zile prin Rotterdam nu era cumva aşteptat prin Constanţa şi de aici supărarea Elenei. Asta ar explica ieşirea.
Dar totuşi nu văd de ce o doare pe ea problema vapoarelor din Olanda şi de ce Rotterdam  şi nu Saigon  sau Assab de exemplu?Aici cred eu că o oarecare influneţă a avut şi recomandarea tătucului şi faptul că nu a mai mâncat portocale olandeze. Ce naşte din pisică, şoareci mănâncă.
Dar uite că Dieu se joacă cu inima lui Băsescu. Tocmai când se bucura şi el că scapă de Sarkozy  na belea. Cine e cel care i-a luat faţa la primul tur : Francois Hollande. Măi de lasă-mă! Nici în Franţa nu scăpăm de olandezi? Nu se poate! Scapi de dracu şi dai de tacso. Ptiu drace! Ceva nu e în regulă. Ar fi culmea să vină americanii acuma şi să spună că în urma fotografiilor luate de nu ştiu ce satelit, NASA a  ajuns la concluzia că Dumnezeu e olandez. Asta ar mai trebui că s-ar prăvăli cerul pe Băsescu. Prea mulţi Holanzi. Parcă mai era şi o reclamă cu Hohland. Cred că nu va mai fi prezentată pe televiziunile lui Băsescu. Si mai cred eu că Băsescu urăşte Olanda pentru că are multe mori de vânt din alea de care nu vrea el să vadă în România, pentru că din cauza lor nu poate să exploateze gazele de şist. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating