sâmbătă, 14 aprilie 2012

Legea Absurdului a trecut de Senat


Vorbeam acum câteva zile de culmea absurdului Cotrocean:  Borbely  este demis pentru trafic de influență. La investirea noului ministru,Băsescu, autorul schimbării face trafic de influență și lobby în fața membrilor guvernului și a  noului ministru, pentru acordarea avizelor de mediu în favoarea unor firme, sub diferite pretexte care mai de care mai răsuflate și populiste. Credeam ca asta este culmea absurdului. Nu este. Recent a trecut de Senat o lege prin care alegătorii care nu participă la vot vor fi amendați. Trec peste faptul că legea respectivă este anticonstituțională de vreme ce votul reprezintă un drept și nu o obligație a cetățeanului. Totodată nu pot să nu reamintesc faptul că sunt pentru participarea la vot ca formă de manifestare a spiritului cetățenesc dar cetățenii trebuie convinși nu forțați să iasă la vot și în nici un caz amendați pentru că nu vor să voteze o clasă politică murdară și coruptă aproape în totalitate. Neparticiparea la vot este astfel un vot de blam dat clasei politice care este incapabilă să mai convingă lumea să o voteze atâta vreme cât traseiștii și șpăgarii sar dintr-un partid în altul în preajma alegerilor ca sâmburii din lubeniță sub binecuvântarea celor care până atunci îi declarau mafioți.  Această lege este un abuz și o nouă modalitate de a scoate bani din orice și de a pedepsi pe cei ce nu au încredere în clasa politică. Azi suntem amendați pentru că nu votăm, mâine vom face pușcărie că nu am votat cum au vrut ei. Nu e decât un pas. Dar culmea absurdului este faptul că legea a trecut de Senat prin ….aprobare tacită. Să nu îți bați copii cu moțul de la bască ? Senatorii României ne amendează pentru că facem ce fac ei, adică nu ne prezentăm la vot. Nu avem de-a face numai cu o încălcare a Constituției, ci și cu o discriminare. Ei au dreptul să nu voteze legile, pentru că ele oricum se votează singure, dar noi suntem amendați pentru că nu votăm. Ei au obligația să voteze, pentru asta sunt plătiți, dar noi plătim pentru că nu îi votăm pe cei care nu votează. Asta este cea mai absurdă lege atât ca prevedere dar mai ales ca mod în care a fost adoptată. Curat murdară clasă politică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating