vineri, 1 februarie 2013

Protestez şi fac scandal


politicieni
 Sâmbătă seara, postul TV Universal Channel a prezentat un film poliţist serial, Hawaii 05. În episodul de acum, unul din eroii negativi era Marku, un „român vagabond lipsit de inteligenţă” după cum era caracterizat de poliţiştii din film. Numele unui alt român, erou „mai negativ” era Dracu Comescu şi era un terorist periculos în legătură cu nişte ceceni care cumpărau nişte fiole cu virus variolic, luate probabil din arsenalul lui Sadam. În film se vorbeşte şi de un doctor căzut în dizgraţie pentru că a falsificat nişte documente pentru o bursă.
 Nu m-a supărat subiectul luat parcă din teza de doctorat a lui Ponta, sau din orice film de duzină american în care esticii sunt eroii negativi, aşa cum pe vremuri au fost negrii sau indienii, dacă ne gândim la filmele cu John Wayne, nici apropoul la doctorii români, indiferent de domeniul său facultatea absolvită, dar m-am săturat să tot fim priviţi aşa. Nu e suficient că suntem prezentaţi drept  hoţi, traficanţi, falsificatori, plagiatori, nu e suficient că pe toţi ne cheamă fie Marku, fie Anton, fie Drakula sau derivatele, mai suntem prezentaţi şi proşti, lipsiţi de inteligenţă. Cu ce drept spun ei că suntem proşti şi ne prezintă drept inculţii lumii?
 Cu ce se laudă ei?
Au avut şi ei un Jessie James, dar ce se poate compara cu Anghel 7 Cai? Şapte băăăăăăăăă, nu unul singur şi şi ăla leşinat, ca la ei. Au avut şi ei un Capone, dar ce se poate compara cu Terete? Păi o fi avut el Capone balls, dar ce să facă cu ele că ele decât participă, dar nu se bagă pe când Terenteeeeeeeeeeeeeee. Au avut şi ei un Elliot Ness, dar ce se poate compara cu Alimănescu sau Comisarul Moldovan?  Ce ştiu ei despre Iancu Jianu care a fost şi zapciu şi haiduc şi a trăit mersi bine? Se laudă cu mafia lor şi mafioţii pe care nu îi pot prinde, dar dacă vor să vadă mafie, să vină la noi. Deci nu ne sunt cu nimic superiori, nici ca borfaşi, nici ca poliţişti fie ei corupţi sau incoruptibili. Îi batem la toate capitolele.
Şi-au asasinat pe ici pe acolo câte un preşedinte şi se tot laudă ba că a fost complot mafiot, ba comunist, ba mânării CIA, nici acum după 50 de ani nu sunt în stare să spună cine l-a omorât pe JFK, cu tot FBI-ul lor. Păi să pună mâna pe istoria noastră şi să spună ei câţi domnitori români au murit în război sau de moarte bună. Şi se ştie la toţi cine i-a asasinat. Cel mai recent caz este Ceauşescu, Ăsta nici nu fusese omorât şi se ştia şi de mâna cui şi unde şi de ce o să moară, aşa că să nu mai vorbească ei de anchete şi justiţie. Păi ce preşedinţii lor dormeau în cămaşa de zale ca domnitorii noştri? Da de unde. Iar când nişte terorişti de ăia ca ai lor au vrut să pună şi la noi  o bombă la maşina unui  om cinstit chiar dacă  nedovedit, serviciile noastre  au ştiut dinainte unde vor veni, i-au plimbat pe terorişti prin tot oraşul, prin moluri, cu bomba după ei, i-au lăsat să o monteze ca să îi prindă la fix, când exploda nu aşa după ce a explodat  să nu mai ştie nimeni nimic. Şi atunci cu ce ne sunt ei superiori?
 Nici savanţi nu au avut ca ai noştri. De fapt nici nu ştiu dacă au avut, că toţi cei cu care se laudă au fost cumpăraţi sau furaţi din alte părţi. Aaaaa, acum îşi mai decernează singuri, la mişto nişte „Oscare” sau „Nobele” ca să zică lumea că au oameni inteligenţi şi talentaţi, aşa cum Băse şi Oprea îşi dau singuri medalii de onoare şi grade aşa ca să spună lumea că au fost şi ei premianţi. Au furat de pe continent un Einstein (despre care mai nou se spune că este bunicul lui Ponta şi acum se verifică cum şi-a luat „doctoratul” şi dacă Henry Poincare ştie ceva despre asta) după cum l-au furat pe Tesla şi i-au furat caietele cu însemnări, au furat rachetele nemţilor ca să zboare ei în Lună sau în Hangar 18, dar nu au crescut în ograda lor un Vlaicu, Vuia, Costache Poenaru, Coandă, Gogu Constantinescu etc. Dacă mă gândesc bine cam toată America de azi e venită din alte părţi chiar şi din Poplaca. Ce a fost născut acolo, e deja îngropat, mai vezi piei roşii  doar prin filme sau la solarii.
 Apropo de filme, nici acolo nu stau bine. Au avut şi ei un actor cu muşchi pe el, dar şi acela de împrumut şi a ajuns abia guvernator al unui stat, adică ceva gen Solomon ot Craiova, dar ce, se poate compara cu Sergiu Nicolaescu, cel care a fost şi actor, şi regizor, şi terorist şi revoluţionar, şi senator, şi anchetator şi anchetat? Hai să fim serioşi. Îi batem la toate capitolele. Şi atunci de ce spun ei în filmele lor că suntem bagabonţi proşti? Protestez,şi  fac scandal şi nu am să admit această jignire, am de gând să protestez în faţa ambasadei americane chiar şi fără ambasador, că doar am experienţă, am  protestat cu şi sindicaliştii la Golden Blitz împotriva lui Băsescu, când Băsescu era în Cotroceni.
Se laudă şi ei, americanii ăştia apropo de proteste, cu 11 Septembrie, un amărât de atentat cu două blocuri dărâmate, dar să vină ei să vadă cum circulă „teroriştii” fioroşi cu cutiţe prin faţa ambasadelor în România, sau cum cad blocurile făcute de Ceauşescu, unul după altul fără să intre cineva cu avionul în ele şi după aia să spună că sunt terorizaţi. Păi la noi dacă intră o barză din aia chioară, la care îi face Dumnezeu cuib, în blocurile noastre, cad unul după altul precum cărţile în bibliotecă. Nu mai vorbesc ce ar ieşi dacă ar intra cumva vreun zănatec cu deltaplanul, ar cădea cartiere întregi. Păi ăsta e terorism, de zi cu zi nu unul la 400 de ani cât are toată istoria lor despre care se spune că e cea mai mică carte din lume. S-au aruncat doi indivizi cu două avioane în două blocuri şi gata tragedia, toată America plânge. Ăştia sunt o ţară de Emo. Păi la noi, încă de pe vremea lui Burebista, se aruncau dacii în suliţe şi nu plângea nimeni, se bucurau toţi şi făceau chermeză mare. Şi atunci cu ce ne sunt ei superiori, cu ce e românul mai prost decât americanul? Să spună domnul Gittenstein cu câţi români proşti s-a întâlnit el cât a fost ambasador.
 Se laudă cu “democraţia şi libertăţile” lor, că la ei e voie să se ia băiat cu băiat şi fomeie cu fomeie, dar noi ne tragem din Decebal şi Traian de 2000 de ani  pe când ei nici nu ştiau că vor exista, şi habar nu aveau ce e aia libertate sexuală. “Marea democraţie” my  ass!
 Televiziunile din lumea întreagă vorbesc  despre hackerii români care sparg toate facebucile personalităţilor mondene şi ale serviciilor secrete de peste tot, despre români care fură tablouri din muzeele olandeze, despre mafioţi italieni care fentează Interpolul spălând banii prin gropile de gunoi din România (adevărată minune Dumnezeiască, să speli bani în groapa cu gunoi) şi nu pot fi prinşi, iar cinematografii ăştia de doi bani din Statele Unite ale SUA vin cu răsuflături de acum 50 de ani, cu subiecte de dramă de cartier. Până şi telenovelele indiene s-au adaptat la noile situaţii, Turcii ne prezintă filme istorice cu Suleiman brodat pe preferinţele gospodinelor şi gospodinilor moderni, numai americanii ăştia nu au nici imaginaţie dar nici nu se adaptează la noile condiţii şi au rămas cu marota esticului rău dar prost. Culmea este că mai şi dăm bani ca să achiziţionăm astfel de filme, deci plătim ca să ne vedem prezentaţi drept sărăntoci şi fără creier. Cât de proşti să fim?
 De ce nu fac hollywoodienii ăia un film cu Elodia, să vadă şi ei cum e posibil ca cineva să fie şi poliţist şi criminal dar să nu poată dovedi nimeni nici una nici alta, să fie şi văduv dar şi părăsit fără a prezenta dovezi, iar justiţia să îi dea dreptate în toate variantele. Păi să văd eu ce ar face deştepţii ăia de poliţai americani din CSI sau NYPD cu un astfel de caz, dacă mai spun ei că românii sunt proşti. Sau să văd eu cum rezolvă superpoliţaii ăia ai lor cazul corupţiei fără corupţi din România sau cum deosebesc ei un plagiator de un prim ministru. Pun pariu pensia mea pe o pensie de magistrat prins băut la volan şi pensionat, sau handicapat din CCR,  că nici Superman, nici Spiderman nici Batman luaţi la un loc nu o să poată să descopere unde a dispărut o întreagă flotă fără să se găsească hoţul şi nici măcar vapoarele dispărute. Aşa că să mă lase ei cu filmele alea şi să mai schimbe un pic subiectele că nu suntem noi chiar aşa ciuca bătăii şi nici proştii proştilor. Când or să aibă şi ei puşcăriaşi în Senat atunci să vorbească de progres şi civilizaţie, până atunci să păstreze „Low Profile” cum spunea Anca Constantinescu. Dacă românii sunt proşti şi incapabili, atunci cum au reuşit ei să voteze la Paris câte 15 pe secundă? Ei ? Nici computerele lor super sofisticate nu pot să numere cât de repede au votat românii. Hai, bâşti de aici invidioşilor!
Aştept să văd şi eu cum reacţionează MAE şi ICR la acest afront fără precedent adus ţării noastre, de cinematografia americană.

Protestez şi fac scandal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating