duminică, 25 noiembrie 2012

După cine alergă liderii USL?


De câtva zile se discută din ce în ce mai dens ideea că Tăriceanu ar putea fi numit premier după viitoarele alegeri dacă USL va câştiga alegerile parlamentare şi ar avea un scor confortabil care să impună măcar moral dacă legal nu poate, desemnarea unui premier din partea USL. Ideea , sau zvonul a fost discutat şi chiar amendat li de Antonescu, liderul liberalilor, cel care se spune că i-ar fi luat locul lui Tări la şefia partidului prin manevre similare celor cu care Băse i-a luat locul lui Geoană.
Cine şi de ce a răspândit astfel de zvonuri şi variante, de ce căţeluşii purtători de viruşi Băse inoculează mai ales acum în plină campanie presa şi USL ul cu astfel de boli care tind să se cronicizeze, nu e greu de intuit. Veşnic hăhăitorul are mai multe garaje, unul care lansează fum, altul care împăştie, altul care împachetează fum şi livrează la punct fix, alt garaj pentru fiert ouă, unul pentru spart ouă şi unul pentru lustruit şi aşa mai departe, fiecare cu rolul său bine stabilit. Nimic nu apare în spaţiul electoral, indiferent din ce garaj, nici o ofertă, nici o vorbuliţă, fără să poarte ok-ul garajului central.
Este absurd să creadă cineva că Băse ar fi de acord să îl repună pe fotoliul de premier pe singurul om care l-a înfruntat, l-a ridiculizat şi a ieşit chiar victorios din confruntarea cu el, pentru că performanţele guvernării Tăriceanu au arătat cine a câştigat. Nu ridic în slăvi nici guvernarea sa, nici pe Tăriceanu care mai are de dat multe explicaţii vizavi de  Insula Şerpilor şi platforma petrolieră din Marea Neagră dar nu pot să nu accept că  economia a cunoscut o creştere pozitivă sub el, faţă de multele creşteri negative de după.
Deci fumigena lansată din garajele cu piscină nu are nici un suport real, e lansată pentru a intoxica adversarul. Şi gemenii au inhalat din plin. Ponta, plecat la Paris în vizită de cumetrie s-a rugat de olandez să îi facă lobby după alegeri pentru a fi numit prim ministru aşa cum i-a promis lui între 4 ochi un pirat cu plasture. Numai că în ultimul timp postul se aude că e oferit când unor indivizi care o ard la rece, când unora care se cred mai tăricei şi lui îi cam miroase a  omletă şi se uită cu îngrijorare sub scaun:”Habemus dous oves sed non  bene pendentes.”
Fumigena face şi alte victime. De ceva timp în bucătăria cu pene se ceartă unii de le sar fulgii. Cearta e mai veche, îmbrâncelile şi faulturile se văd din tribună, dar de dragul zilei de 9 Decembrie nu se fluieră nimic. Celor mă tăricei le cam miroase a oaie în tigaia partidului, şi îl tot îndeamnă pe baciul stânei să îşi ia ciobanul şi să spele putina. Baciul tocmai de asta se teme. Zvonul că Tări ar deveni cumva prim ministru îi taie lămâia pentru că este LMC că odată revenit în politică pe cal mare următoarea descălecare va fi la în cuibarul penelor. Şi cu această perspectivă în faţă se apucă şi el să promită excluderi şi suspendări în dreapta şi în stânga încingând uleiul într-o tigaie goală.  Doamne cât de uşor de îmbrobodit sunt politicienii noştri, cât de repede se prind ei în laţ fără să gândească. Unul se sprijină pe un post promis între 3 ochi şi pe potcoavele unor cai de rasă la alegerile locale dar care de atunci nu au mai mâncat nimic şi tot scad în greutate, iar celălalt se sperie de drobul de sare de pe sobă.
Dacă sunt atât  de creduli încât să creadă că orice Tăriceanu poate fi numit premier de Băsescu, atunci nu mă miră că am ajuns unde suntem. Dacă Băse ar fi constrâns de Gittenstein sau Merkel să zicem, să aleagă între Ponta şi Tăriceanu e clar şi pentru ultimul sugar că l-ar alege pe Ponta pentru că poate face ce vrea cu el. Cu Tăriceanu  nu poate,  s-a ars odată şi el nu se arde de două ori cu aceeaşi tigaie. Şi atunci de ce se scarpină cei doi dacă nu îi mănâncă nimeni? Sau aşa le place, să se mănânce între ei?
Băse a plecat la vânătoare în plin sezon de prohibiţie şi  cu un singur glonţ a împuşcat 2 iepuri.
Şi acuma aleargă ca ogarii după coada lui Tăriceanu trasă de maşina lui Băsescu.
După cine alergă liderii USL?

Un comentariu:

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating