miercuri, 19 decembrie 2012

Harta lui Porty ?


Prin mail am primit nişte informaţii care pot să nu însemne nimic sau puse cap la cap, corelate cu altele, poate cu  pactul secret UDMR – USL din septembrie, poate cu pactul dintre Ponta şi Băsescu, poate cu înţelegerile dintre guvernele României şi UE, poate cu insistenţele lui Băsescu de a da verde mineritului cu cianuri şi gazelor de şist, poate cu schimbarea Constituţiei, poate cu federalizarea tării pe care Ponta o numeşte regionalizare care va duce la formarea şi apoi  ruperea Regiunii Autonome Maghiare de sub România poate cu multe alte acte sau angajamente de care nu ştim încă nimic, vom vedea că totuşi nimic nu este întâmplător. Doar noi suntem întâmplător români şi dormim pe noi.
“O importantă reţea feroviară europeană ar putea trece chiar prin capitala Banatului, conform reprezentanţilor ONU.
Cei mai importanţi specialişti în domeniul căilor ferate din Europa Centrală şi de Est, alături de membri ai comisiei economice a ONU, se află timp de trei zile la Timişoara, pentru a pune la punct detaliile viitoarei reţele feroviare de mare viteză, în care este inclusă şi România. Proiectul prevede legarea Europei de Asia Mică şi apoi de Africa de Nord, prin reţeaua feroviară.
 
„E important ca în faza următoare să poată lega Budapesta de Bucureşti, iar reţeaua va trece prin Timişoara. Trenul rapid este noul spirit al Europei. Vom vedea în ce măsură UE va putea sprijini acest proiect, e nevoie de uniformizarea legislaţiilor, căutarea de finanţare alternativă pentru realizarea reţelei. Vom prezenta şi băncilor europene acest proiect, să vedem cum ne pot ajuta”, a declarat Helmuth Meelnich, managerul de proiect şi reprezentat al comisiei ONU. Proiectului ar costa aproximativ 200 de milioane de euro. Finalizarea acestuia este estimată între cinci şi şapte ani.Exista oare vreo legatura cu transportul minereurilor extrase din subsolul Romaniei?
Wolframul, un metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, este foarte necesar in industria militara si spatiala,  iar uraniul in industria nucleara.
      Primul se afla, in cantitati INEPUIZABILE si in starea cea mai pura (nemaifiind necesare procedee industriale costisitoare de decantare a lui) doar in ROMANIA. La ROSIA MONTANA !
 
             Zbaterea de a pune gheara pe minele de aur de la Rosia Montana are acum o miza periculoasa, cu atat mai mult cu cat Exploziv-News si GIS-SSR o dezvaluie in premiera: 
 
                  Zacaminte de wolfram, neexplorate niciodata, se gasesc insa, in cantitati uriase, si in muntii Retezat (zona Gugu   Sureanu, axa care le uneste trecand prin Varful Peleaga, ca punct de reper. Exact zona in care a cazut, in urma cu cateva luni, avionul militar israelian – posibil neintimplator in misiune in acea zona !) si, inainte de 1989, au fost pazite cu strasnicie, de catre DEPARTAMENTUL ZERO.”
Acesta a fost materialul . Acuma aşa ca o completare să vedem care este harta  viitoarei Românii  şi ce propunea domnul deputat UDMR Edler András György, secretar al Comisiei de administraţie publică acum  un an şi jumătate când se pusese problema regionalizării ţării. Bineînţeles că domnul deputat era “întâmplător” secretar în comisia respectivă.
Iată harta regiunilor propuse de PDL.
Acum să citim ce spunea deputatul UDMR acum un an şi jumătate:
Oricum, judeţele Harghita, Covasna şi Mureş ar trebui să meargă
împreună. Acum, în ce formă se va reuşi acest lucru, încă nu ştiu, dar acesta este principiul. Pe de altă parte judeţele Bihor, Arad, Sălajul, Maramureş ar trebui să meargă împreună. Să fie separate două sau trei regiuni de dezvoltare
Iată şi varianta propusă de UDMR
Să adăugăm şi ce spunea Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Mate András-Levente,  pentru cursdeguvernare.ro : “actuala coaliţie de guvernare cu PDL nu mai poate funcţiona, dacă în viitoarea organizare administrativ-teritorială nu se va introduce un regim de autonomie teritorială pentru o regiune constituită de judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.”
Priviţi pe harta regiunilor propuse de UDMR cum s-ar completa regiunile respective  cu o altă hartă pe care o redau mai jos, pe care mulţi români nu au uitat-o şi nici nu e bine să o uite vreodată:




Să fie asta HARTA   LUI HONTY?
Apropo, să pună cineva zăcămintele României pe harta asta.

Harta lui Porty ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteţi face orice comentarii în limitelei decenţei , bunului simţ, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi sters.
Nu am nici o satisfacţie să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurandus-e sau atribuindu-şi epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveti chef de hârjoană şi trimteri prin locuri ascunse vederii, faceti-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveti comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeţi acolo unde posesorii de blog vor rating